De waarde gouden tientje Wilhelmina ligt voor een aantal edities heel hoog. Er zijn vanaf 1892 t/m 1933 ruim 21 miljoen gouden tientjes geslagen. Het waarde gouden tientje Wilhelmina is het hoogst voor het jaar 1892. In dit jaar werden er maar 61 gouden tientjes geslagen.
Ook ligt de waarde gouden tientje Wilhelmina hoog voor het jaar 1895, er werden er toen 149 geslagen. Deze twee jaartallen mogen dan ook wel extreem zeldzaam genoemd worden.
Vanaf 1892 t/m 1897 zijn de gouden tientjes geslagen met een afbeelding van koningin Wilhelmina met los hangend haar. Vanaf 1898 werd dit beeld van koningin Wilhelmina veranderd in een klassiek borstbeeld met opgestoken haar.
Het jaar 1898 was het laatste jaar met een beperkte oplage van 100.000 munten.
Ook deze munten kunnen een hogere waarde gouden tientje Wilhelmina hebben. Tussen 1911 en 1933 zijn er ontzettend veel gouden tientjes geslagen. Voor die jaartallen geldt dan ook dat de waarde gouden tientje Wilhelmina gelijk staat aan de goudwaarde.
Er kan dus wel gesteld worden dat voor de waarde gouden tientje Wilhelmina 1892 en 1895 de hoogste waarde krijgen toegeschreven. En waarvan 1892 het belangrijkste jaar is. Als dat gouden tientje op de markt wordt aangeboden dan struikelen de verzamelaars over elkaar heen met hun biedingen.
Goud blijft ook een mooie investering
Het goud zelf blijft natuurlijk ook een mooie investering. Door de intrinsieke waarde die goud wordt toegeschreven mag je er dus zeker van zijn dat je gouden tientjes altijd een bepaalde basiswaarde blijven behouden. Het is daarom een populaire defensieve belegging. Koop je liever geen ETF of een ander instrument om in goud te beleggen, dan zijn munten zeker ook een mooie optie, dus!