Waarde gouden tientje 1917

Op het gouden tientje uit 1917 is koningin Wilhelmina te zien als een klassiek borstbeeld met opgestoken haar. De waarde gouden tientje 1917 is niet speciaal hoog omdat er vier miljoen van zijn geslagen. Er zit dus geen speciale verzamelwaarde boven op de waarde gouden tientje 1917.

Waarde gouden tientje 1917Dit betekend dus dat ook voor dit gouden tientje de waarde gouden tientje 1917 bepaald moet worden aan de hand van de goudprijs. Zorg er eerst voor dat u zeker bent dat uw gouden tientje echt is door het op te meten en te wegen.

Het gouden tientje uit 1917 heeft een diameter van 22,5 millimeteren weegt 6,72 gram. Ook de waarde gouden tientje 1917 is hier 21,6 karaat goud. Met een zeer goede keukenweegschaal kan je een idee krijgen; maar ik kan je toch aanraden om naar een echte expert op zoek te gaan met een precisieweegschaal om zeker te zijn – namaak kan dus zeker ook dichtbij dit gewicht in de buurt komen!

Als u uw gouden tientje wilt verkopen, bedenk dan dat er misschien geen verzamelwaarde aan zit.

Maar de waarde gouden tientje 1917 kan zeker oplopen afhankelijk van de goudprijs. Verder kunt u ook nog aangeven of de kwaliteit van het gouden tientje nog goed is. Hier zijn verschillende gradaties voor waaronder P (staat voor prachtig), ZF (zeer fraai), F (fraai), ZG (zeer goed), G (goed).

Ook voor dit gouden tientje uit 1917 geldt dus dat er geen speciale verzamelwaarde is maar dat er wel degelijk een waarde aan het gouden tientje zit. Namelijk die van het goud.