Waarde gouden tientje 1917

Op het gouden tientje uit 1917 is koningin Wilhelmina te zien als een klassiek borstbeeld met opgestoken haar. De waarde gouden tientje 1917 is niet speciaal hoog omdat er vier miljoen van zijn geslagen. Er zit dus geen speciale verzamelwaarde boven op de waarde gouden tientje 1917. Dit betekend dus dat ook voor dit gouden tientje de waarde gouden tientje 1917 bepaald moet worden aan de hand van de goud prijs. Zorg er eerst voor dat u zeker bent dat uw gouden tientje echt is door het op te meten en te wegen. Het gouden tientje uit 1917 heeft een diameter van22,5 millimeteren weegt6,72 gram. Ook de waarde gouden tientje 1917 is hier 21,6 karaat goud.

Als u uw gouden tientje wilt verkopen, bedenk dan dat er misschien geen verzamel waarde aan zit.

Maar de waarde gouden tientje 1917kanzeker oplopen afhankelijk van de goudprijs. Verder kunt u ook nog aangeven of de kwaliteit van het gouden tientje nog goed is. Hier zijn verschillende gradaties voor waaronder P (staat voor prachtig), ZF (zeer fraai), F (fraai), ZG (zeer goed), G (goed).

Ook voor dit gouden tientje uit 1917 geldt dus dat er geen speciale verzamelwaarde is maar dat er wel degelijk een waarde aan het gouden tientje zit. Namelijk die van het goud.